Dotace NZÚ Light

NZÚ Light

Nová zelená úsporám Light

Dotační program Nová zelená úsporám Light má pomoci zejména nejzranitelnějším skupinám obyvatel, aby se snáze vyrovnaly s rostoucími cenami energií.

Kdo může o dotaci žádat?

Jste vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu, nebo trvale obývané rekreační stavby? Jsou všichni členové vaší domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně, nebo vaše domácnost pobírá příspěvek na bydlení?

Pokud splňujete tyto předpoklady, můžete si zažádat o dotaci.

Lze získat až 240 000,- Kč.

Příspěvek ve výši až 150 000,- Kč můžete získat na:

zateplení fasády

zateplení střechy

zateplení stropu

zateplení podlahy

výměna oken

výměna vchodových dveří

 

Příspěvek ve výši 90 000,- Kč můžete získat na:

ohřev vody fotovoltaikou

 

Žádost můžete podat před provedením prací, v jejich průběhu i po jejich ukončení. V případě, že nemáte finanční rezervu, zažádejte si dopředu a bude Vám poskytnuta záloha. Na realizaci úsporných opatření pak máte rok. Dotace bude vyplacena také zpětně na realizace uskutečněné od 12. září 2022.

Jak podat žádost?

Žádost se podává pouze elektronicky přes systém AIS SFŽP ČR. Pro přihlášení do systému budete potřebovat elektronickou identifikaci, tzv. identitu občana. V rámci identity můžete k přihlášení do AIS SFŽP ČR využít svoji bankovní identitu nebo jiný přihlašovací prostředek (např. NIA ID, eObčanku, mobilní klíč eGovernmentu).Pokud nemáte žádný identifikační prostředek, založte si identitu fyzické osoby (účet) na portálu identitaobcana.cz nebo se obraťte na svoji banku.

Co budete k žádosti potřebovat?

!!!! Dotace Vám přijde na účet vždy předem – tzn., že není potřeba využít žádné vlastní finanční prostředky. !!!!

Bližší informace najdete na https://novazelenausporam.cz/ nebo je možno poradit se s naším dotačním specialistou na tel. čísle 267 317 887.

 

Rady a inspirace

Potřebujete se zorientovat na trhu s fotovoltaikou? Připravili jsme pro vás několik cenných rad, které se vám mohou hodit.
...
Dotace NZÚ Light

Dotace NZÚ Light pro seniory, OZP a osoby pobírající dávky na bydlení

Přečíst článek
...
Postup při žádání o dotaci

Postup podání žádosti, pokud si realizujete FVE sami. V případě, že máte realizaci přes dodavatele, v naprosté většině případů je vyřízení dotace v ceně realizace.

Přečíst článek
...
Fotovoltaické panely - dle čeho je vybrat

Pokud přemýšlíte o investici do fotovoltaických panelů, je důležité vědět, jak správně vybrat ten nejvhodnější typ pro vaše potřeby.

Přečíst článek